Nélküle bajban lettem volna!

Nem olyan régen úgy döntöttünk a feleségemmel, hogy egy kicsit felújítjuk a házunkat, hiszen már több mint hat éve beköltöztünk és legalább egy festés és egy kis burkolat felújítás elkélne egyes helyeken. Van egy kutyánk, aki bár imád kint rohangálni, a téli éjszakákat a nappali egy kisebb zugában tölti, mivel elég rövid szőrű, és ezt bizony elég sok helyen megsínylette a fal már. Szakember segítségét akartuk kérni, de végül arra jutottunk, hogy egyrészt nem szeretnénk hónapokat várni a felújításra, másrészt pedig egy fél vagyont sem szeretnénk elkölteni rá, most pedig minden szakember érthető okokból nem is kis emelést vitt végig az árak tekintetében. Így aztán abban maradtunk, hogy végül én fogom magam megcsinálni a festés feladatait!

Tudtam, hogy olvasni kell hozzá sokat, utána kell járni az alapanyagoknak, mert egyre több féle lehetőség tárul a felújító elé, és azt is gondoltam, hogy nem fogok gyorsan haladni és lesznek kétséges pillanatok, de bele szerettem volna vágni. Egyszerűen úgy éreztem, hogy itt a lehetőség, hogy az én kezem nyoma is rajta legyen a házon, amire mindig is vágytam. Nem tartom magam ebben ügyesnek, és azt gondoltam, hogy több ilyen lehetőségem nem lesz, még ha nem is lesz annyira profi vagy szép a végeredmény mint szeretném.

Persze azért ahogy belemelegedtem az olvasgatásba rájöttem, hogy ma már vannak olyan eszközök és szerszámok, mint mondjuk a zsiráf csiszoló, ami hihetetlen segítséget nyújt a hozzám hasonló zöldfülű felújítóknak, és azt is el kell mondjam, hogy a fabrikshop.hu csapata olyan segítőkész volt, és olyan profi segítséget adott számomra, ami felbecsülhetetlen egy ilyen helyzetben. Mindenkinek csak javasolni tudom, hogy ha hasonló feladat ellátására adja a fejét, akkor egyrészt legyen bátor és kitartó, másrészt pedig ruházzon be ilyen fantasztikus eszközökre, és mindenképp keresse fel a fabrik csapatát, mert nem fogja megbánni!