A legfontosabb

Cégvezetőként már számtalan dolgot meg kellett tanulnom az évek során. Természetesen az embernek mindig van mit tanulni az üzletpolitika és a verseny, versenytársak terén, de azt kell mondjam, hogy a cég belső működésének tekintetében is. Nekem például rá kellett jönnöm, hogy viszonylag sokáig pont az volt a cégem gyengesége, mint az erősségem, tekintve hogy sok nemzetiség szülöttje dolgozik a cégnél. Természetesen ez a cég szempontjából hatamlas előny, hiszen nemzetközi szinten maximálisan megálljuk a helyünket, másrészt viszont, ha bizonyos konfliktus helyzetek, eltérő kulturális vonások nincsenek jól kezelve, hátrányt is jelent, mivel negatív módon befolyásolja a konfliktusok kialakulása a belső munka hatékonyságát.

A számtalan kultúra ugyanis amellett, hogy gyönyörűen sokszínű, eltérő kommunikációs készségeket, szokásokat hordoz magában, ami észrevétlen is kiütközik a mindennapi munka során. Én személy szerint csak azt vettem észre, hogy egyre inkább lassulnak a folyamatok, és lomhább, hatékonytalanabb a rendszer és a munkatársak működése. Hála a jó égnek én már évek óta együtt dolgozom a kogwheel munkatársaival, akiket ilyen helyzetben mindig meg tudok keresni, és mindig nagyon gyors segítséget is tudnak adni számomra a feloldására.

Javasolták is az interkulturális tréning igénybevételét, és én egy pillanatig sem haboztam azon, hogy igénybe vegyem-e céges szinten a szolgáltatást, azonnal kértem a segítséget, hiszen mindig is bevált az, amit ez a kis csapat javasolt nekem. Nagyon profi és szakmailag tökéletes módon nyújtanak mindig segítséget a vállalatom számára, és ebben most sem kellett csalódnom. Nagyon gyorsan jelentkeztek az eredmények. Már az első foglalkozás után láttam a kollégákon, hogy sokkal tudatosabbak egy-két dolgot illetően, és sokkal könnyedebben kommunikálnak egymással. Ebből is látszik, hogy néha kulcsfontosságú, hogy a megfelelő szakértők álljanak mellettünk, akár külső partnerként is, hogy az ilyen helyzetek kifejezetten könnyen feloldhatók legyenek, hiszen végzetes következményekkel is járhat, ha hosszú távon hagyjuk eluralkodni a hanyatlást a céges folyamatok hatékonyságának tekintetében.