A keresztfiam új kedvence

Mi a családdal mindig úgy egyezünk, hogy az ünnepeket valaki rendezi, és mindenki egy helyre gyűlik össze, és ünneplünk, legyen az szülinap vagy épp karácsony, húsvét vagy egy egyszerű névnap. És persze ilyenkor mindig a vendéglátó főz, de azért vagy a sütit vagy a köretet, vagy valami apróságot mindig mindenki hoz, hogy ne egy ember nyakába szakadjon az egész családra jutó főzés. Idén karácsonykor én voltam a soros és kifejezetten örültem annak, hogy ebben az évben pont a karácsony jut nekem, hiszen imádom ezt az ünnepet. A fények, a karácsonyfa, az ajándékok és a család gyerek tagjainak izgalma mindig nagyon megható számomra.

Idén viszont úgy döntöttem, hogy nem csak egy egyszerű menü lesz a karácsonyi asztalon, hiszen az egyik keresztfiam életében most járt először olasz földön és persze azonnal bele is szeretett a garnéla ízébe. Éppen ezért nekem sem kellett több, és a hagyományos karácsonyi menü mellé, a halászlé, a rántott hal és az egyéb finomságok mellé odabiggyesztettem egy nagyon friss és igazán finom tejszínes garnéla tésztát is.

Persze előre tudtam, hogy nagyon sokan a családból nem fogják érteni mit keres az asztalon egy ennyire nem magyar étel, de a keresztfiam arcát látva azonnal tudtam, hogy valóban jó ötlet volt az újítás. Igazán imádta, hogy kifejezetten csak neki készültem egy kis kedvességgel, és aztán azt kell mondjam, hogy az egész elfogyott, mert az egész család megkóstolta az ételt a nagy meglepődés után, és nagyon ízlett mindenkinek. Azt hiszem ez már egy hagyomány lesz, és bizony az elkészítés mindig rám fog maradni. De nem baj, hiszen egészséges és egyben finom is ez a fantasztikus étel.